Legendás ingatlanoktól válik meg a közmédia

Legendás ingatlanoktól válik meg a közmédia

2017-06-15 23:39:25
Forrás: hvg.hu

Mintegy ötven budapesti és vidéki ingatlant ad át a közmédia az állami vagyonkezelőnek, amely később dönt a hasznosításukról - írta a Világgazdaság.


Korábban tévé-, rádióstúdióknak helyet adó ingatlanokat, illetve a Magyar Távirati Iroda (MTI) egyes tudósítói irodáit és üdülőt is átad a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek - jelentette a VG.

Azokról az ingatlanokról van szó, amelyek nem szükségesek az MTVA feladatainak ellátásához, így ezeknek az állami ingatlanoknak a tulajdonosi joggyakorlását a későbbiekben a vagyonkezelő látja el.

Az MNV Budapesten 26, vidéken 21 ingatlan esetében veszi át a tulajdonosi jogok gyakorlását.

A közmédia budapesti két leg­emblematikusabb épületét, a Naphegy tér 8. szám alatti ingatlan teljes területét, illetve a Bródy Sándor utcai társasházi ingatlant az archívumok és a stúdiók későbbi végleges elhelyezéséig továbbra is az MTVA használja.

Ezért első ütemben a Pollack Mihály téren lévő Károlyi-palotát és irodaépületet, illetve a Bródy Sándor utca 5. szám alatt lévő épületet adják át az MNV-nek.

A Magyar Rádió évtizedeken keresztül a Bródy Sándor utcai épületben működött, amelyhez később hozzáépítettek egy részt a Pollack Mihály téren, ahol az említett Károlyi-palota is áll.

Ezeket a régi és új épületekből (társasházi részből, irodából, palotából) álló ingatlanokat összekötötték, és így adtak helyet a rádiónak, mindaddig, amíg az el nem költözött a jelenlegi helyére, a Kunigunda utcába.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora lehet az ingatlanok piaci értéke, ez csak akkor derül majd ki, ha értékesíteni akarják őket.

GAZDASÁG
Nincsenek további hírek ebben a kategóriában!
felugró ablak bezárása
Hasznos információk albérlet keresőknek!

Hetente egyszer értesítjük az aktuális lakáspiaci helyzetről és annak alakulásáról.

Név *

Email *

Telefonszám

Kérem adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!